Alla inlägg den 15 juni 2009

Av Silly - 15 juni 2009 22:00

Eftersom lillhusse sov nästan hela lördan istället för att rejsa, passade husse och matte på att vara funkisar på SM:et, från 8.00 - 19.00 ungefär. Vi fick ligga i bussen hela dan, men fick förstås små promenader mellan varven.


Nästa dag (söndag) var lillhusse med på rejset. Banan var aningen regnvåt på morgonen första kvalet och det blev inga bra tider, men lillhusse lyckades ändå sätta bästa tiden. Nu stod ju värste konkurrenten över det kvalet, så det visste vi att det skulle ändras. Andra kvalet blev det snabbare tider, men lillhusse var sur över att han inte kom ner på fjolårets tider (Kanske beror det på att han inte tränat på 125:an, utan bara vill köra 600? undrade matte). Han kom på tredjeplats med tiden 1.13.22, men klev upp till andra startposition efter en extra besiktning, då 4-5 st 125:or fick tidstillägg som straff för att de inte hade avgasporten i funktion.


Dags för race: #93 som vanligt i pole position, därefter lillhusse. #98, som egentligen skulle startat som nr 2 halkade ner till 17:e startposition pga 10 sek tidstillägg. Lillhusse kom inte iväg så bra i starten. Fyra under första varvet, men körde snabbt upp sig till andra plats bakom #93. Tätt bakom honom låg #98 som kört upp sig rejält. De tre låg tätt under de 4-5 första varven tills #98 körde om lillhusse. På varv 7 (halva rejset) tog lillhusse en chans och körde om #98 på innern vid ingången i esset. Men han klantade sig! Fick i ettan av misstag vilket resulterade i ett släpp och han blev tvungen att styra ut i gräset och välte i sandfållan....

#98 fortsatte jaga #93 och de turades om att ta täten. På sista varvet gjorde #98 en slutgiltig omkörning och vann rejset! Bra kört!


Nu måste lillhusse lära sig räkna växlar när han kör! Kanske strular det till det att han kört för mycket Honda 600, tror matte. Växlarna går åt motsatt håll på hojarna. Men lillhusse är inställd på att ta 125:an på träningen på tisdag, det låter bra. Å andra sidan har han inte så mycket att välja på. Hondan står på verkstad. Det missljud som varit visade sig bero på att kamaxeln gått AV! (Ändå körde han 49-tider på Falkenberg med den!) Så nu letar vi en ny topp, eller får renovera toppen vi har. Roadracing = materialförstöring säger jag bara....


Vi hade det bra i bussen, men det var lite stressigt att gå på promenad när tvåtaktsräserna körde...

Ovido - Quiz & Flashcards