Alla inlägg den 28 juli 2009

Av Silly - 28 juli 2009 23:17

...fastän han tävlat hela helgen. Nu var stötdämparna bra och lillhusse jagade tid. Kom ner på 1.01-tider Men lillhusse är visst aldrig nöjd. Satte 1.00.8 sista passet! Då tyckte han: Skit också! Jag vill komma ner på 0.59! 


Cutie och jag fick vara med i bussen igen. Vi fick gå och hälsa på Emilys råtta (chihuahua). Den var läskig! Den låg i mattes knä och stormskällde när vi kom. Så vi smet därifrån...


Bilder kommer. Matte tränar för fullt på lillhusses kamera, och denna gång fick hon till några skarpa fartbilder. 


På måndag rycker lillhusse in i lumpen. Frågan är om han blir ledig så han kan ställa upp i B-racet på Sviestad sista helgen i augusti. Han hoppas förstås. Men det blir den sista körningen på länge.


Nu har matte och husse tre dagar kvar av semester tillsammans, och utan roadracing. Då tänkte de resa bort nånstans (och vi vill följa med). Vart kan man åka på tre dagar? Stugan?

Av Silly - 28 juli 2009 22:55

Och så for vi iväg till Karlskoga i fredags. Lillhusse tog ledigt halva dan från jobbet för fredagsträningen på Gelleråsen, Karlskoga. Lillhusse tyckte det var dags att säga adjö till 125-tävlandet, så nu hade vi bara Honda CBR 600:an med oss.

Tillsammans med mekarhusse provade de olika stötdämparinställningar på träningen. Satte bra tider, men någon minut innan träningspasset var slut kraschade han i hårnålen för att dämparna var för hårda.


Laga, laga, laga hela fredagskvällen och lördag förmiddag. Matte plastade ALLA kåpor i flera timmar. Husse lagade hårdvaran. Jo, lillhusse var oskadd och hjälpte till. Husse höll på att ge upp flera gånger. "Det här går inte!". 25 min före kvalet på lördagen satt dock allt på plats och de kunde besiktiga hojen och värma däcken en stund.

Lillhusse gick ut och gjorde ännu bättre tider: 1.12.4 Kvalade in på 11:e plats av 38 st. Därefter race: Fick en bra start och kom upp sig till 8:e eller 9:e plats. Men så tog orken i gasarmen slut.... Och råkade få i friläge i en kurva och fick styra rakt fram, men kunde fortsätta. Men mjölksyra i armen! Han halkade ned på 14:e och gick i mål på den placeringen. Bästa varvtid: 1.11.46 Alla tyckte det var skitbra utom lillhusse själv...


Söndag: Lillhusse körde kvalet på 1.11.55 Kvalade in på 14:e plats. Fick en ännu bättre start och låg åtta med känning på sjuan. Då blev det rödflagg. En förare hade kraschat på start/mål-rakan. En riktigt otäck krasch. Förarna fick vänta i depå. Till slut blåstes racet av. Det skulle inte hinnas med något race den kvällen. Lillhusses bästa tid: 1.10.7 Föraren som kraschade bröt många ben fick vi veta sen, men det kändes nästan som en lättnad att höra det, med tanke på att det såg riktigt illa ut.


Cutie och jag hade det som vanligt: Små, men många promenader, mycket vila i våran säng, träffade kompisens greyhound och luktade lite på den. Helt ok.

Ovido - Quiz & Flashcards