Alla inlägg den 10 september 2008

Av Silly - 10 september 2008 18:40

Grattis till storebror som igårkväll tog hem även det andra KM:et i år! Hemmabanan sitter bra nu!


Matte har fortfarande fullt upp på kvällarna med att planera sina lektioner och plugga i magisterkursen och..., så jag kommer med race-rapporten från helgens Scandinavian Open i Karlskoga här:


For upp på fredag kväll i den makliga takt det går att fara med vår cirkus-karavan. Saknade lillebror lite, men han var som sagt inte med. Upp med tält (för motorcyklarna) när vi kom fram och fixa mat och prata med folk sent på kvällen.


Lördag: ÖSREGN! Första kvalet = wet race. Storebror körde stabilt, dvs inte så fort men höll sig på hjulen. Gick in som 11:e bästa tid. Husse slapp meka! Dags för kval två. Nu hade husse och matte skaffat däcksvärmare. Kallt i Karlskoga! Dessutom ville husse och matte hitta alla medel för att hålla storebror på hjulen efter hans tidigare avåkningar. Storebror gav sig iväg till start i sista minuten för att däcken skulle värmas in i det sista. Men vid starten blev det stopp! Juniorerna fick inte köra ut. Någon tusenkubikare hade spillt olja på banan och saneringen skulle ta tid. Kvalet ställdes in, och skulle köras på söndag morgon istället för warm-up. Det blev ledigt tidigt och time för playstation med kompisarna istället....Som mest var det nio pers + Cutie och jag i bussen (det var mysigt tycker jag, då ville vi inte ligga i sängen utan vara med och bli kliade...). Vi träffade vår greyhound-kollega vars husse är en annan 125-junior. Vi brukar nosa på varann så här på race runt om I Sverige...


Söndag: Uppehåll! Men fortfarande blött på banan. Storebror gav inte 110% som han brukar (Hade ju fått order om att hålla sig på hjulen!) men lyckades med en fjärde bästa tid! Detta gav honom plats i första startled!

Race kl. 12.00: Storebror var inte nöjd med starten. Husse hade justerat kopplingen - en nödvändighet - men det blev ovant att hitta dragläget. Men han kom ändå iväg som fyra. Lite halvfuktigt på banan - en del nonchalerade, andra körde försiktigt. Storebror var lite mittemellan. Gav inte precis allt. Höll fjärdeplatsen länge, blev omkörd, någon framför körde av, åkte in som fyra! Bra jobbat! Framför allt: Ett race med målgång!

Bästa tid: 1.28.06 Har kört snabbare på banan när det var torrt. Segraren hade 1.24.71 som bästa varvtid. Storebror helnöjd! Alla vi andra oxå! Särskilt husse: Ledig! Inget mekande!


Nästa race: Falkenberg 20-21 sept. med Guitar hero...

Ovido - Quiz & Flashcards