Alla inlägg den 6 augusti 2008

Av Silly - 6 augusti 2008 09:52

Regnet öser ner, husse jobbar och matte med. Hon sitter klistrad framför datorn och redigerar film från morgon till kväll. Filmen om hingsten som skulle lanseras i Tyskland är klar, nu är det Work in Hands med Craig det handlar om. Ännu en maratonfilm för entusiaster. Lär inte bli klar denna vecka...


Vi är inte så pigga på att vara ute, så det blir att ligga och slappa.


Storebror tittade in igår. Ska till Agia Napa på fredag med kompisarna och förbereder resan. Matte är nervös och ger förhållningsorder. Tjat!


När lillebror var på Gotland ringde hon nästan varje dag så att lillebror tyckte hon var ett pain-in-the-ass. Men det skiter matte i ;-). Föräldrar ska vara såna. De ska lägga sig i och låta barnen veta att de bryr sig.


Var går då gränsen till att bli en curlingförälder? Att curla är väl att bry sig? En man från Iran, som matte känner, stötte i Sverige på uttrycket "curlingförälder". Han tolkade innebörden som ett jättebra sätt att ta hand om sina barn. I Iran fick barnen mest klara sig själva, menade han. "Vad bra att föräldrarna bryr sig och hjälper barnen!" Så kan man också se det...


Å ena sidan klagas det på föräldrar som skiter i sina barn så att de blir ligister och å andra sidan klagas det på föräldrar som curlar sina barn så att de blir ligister... Men visst, man förstår ju vad som menas med att "curla". Det är att skämma bort. Och det får vara en måtta med allt. Men att bry sig för mycket är bättre än att bry sig för lite.


Det viktigaste för mig är att matte är en curlingmatte. Mat när vi är hungriga, promenad när vi är kissnödiga, lite kel när vi ber om det och ständig tillgång till en mjuk, bred säng. Perfekt curling!

Ovido - Quiz & Flashcards