Alla inlägg den 27 augusti 2008

Av Silly - 27 augusti 2008 19:42

Matte är så upptagen med att planera kurser och skriva övningar hela kvällarna så jag får väl ingen hjälp med racerapporten. Jag får hitta på lite själv...

Men det är inte svårt - jag var ju med!


Åkte kl. 03.00 torsdag natt. Husse o matte turades om att köra. Lillhussarna sov eller såg film. Framme i Våler vid 11-tiden på förmiddagen efter många seeega uppförsbackar, och en del korta kisse- och fikapauser.


Träning för lillhussarna. Första kontakten med banan. De tyckte det var ganska sköna högfartsböjar men oxå en knixig chikan som var väldigt svår. Mycket gropar överallt och även i idealspår. Kan bero på att banan används för alla möjliga trafikövningar med alla möjliga fordon. Sedan trötta och sova.


Lördag började med första kvalet. Storebror körde 1.18.5, lillebror körde 1.18.0 Bäste föraren körde 1.11.7 (Norrman förstås). Andra kvalet på eftermiddagen. Storebror förbättrade tiden till 1.15.8, lillebror till 1.16.3 När kvalen lades samman gav det storebror fjärde bästa tid, dvs han får starta som fyra i första startled och lillebror fick sjunde bästa tid och starta som sjua i andra startled. Jättebra kört med tanke på att det var 22 förare i klassen!


Våler var generösa nog att ge juniorerna 2 race. Ett på lördag kväll. Båda kom iväg jättebra i starten och hängde på täten. Storebror höll länge tredjeplatsen efter de två snabba norrmännen och lillebror höll femteplatsen. MEN.... Efter att ha tittat sig över axeln och upptäckt att någon jagade honom, försökte storebror ta ett nytt, rakare spår i den svåra chikanen men gick omkull i ett stort dammoln... Lillebror höll sin placering ända in i mål! Bästa varvet på tiden 1.16.1 På norska tävlingar delar de ut 5 pokaler, så lillebror fick rusa till prisutdelningen efter att de ropat efter honom i omgångar. Stort grattis! Även till lillhussarnas kompis som kom fyra!


Storebror klarade vurpan bra! Inte en skråma på kroppen, lite nött på skinnstället. Men motorcykeln..... :-( Husse lastade nog in varenda tänkbara reservdel när vi åkte på torsdagen, men vad vi inte hade med var ett kåpglas till -07an. Gamla modellen hade vi, men den passar inte till -07an. Vad slogs sönder? Jo kåpglaset till -07an, och lite annat; kåpor, styrhalva, växelspak. Alla delar utom kåpglaset fanns med. Husse (och vänner) mekade hela lördagkvällen. Sprang runt i depån och hörde om någon möjligtvis hade ett kåpglas... Mekade, frågade runt, mekade... Lillhussarna och de svenska juniorerna tog det lugnt och spelade kort tillsammans. Husse mekade. Matte lagade mat. (Husse hade gett storebror order att bara äta och sova - inte meka - eftersom han inte var helt återställd från förkylningen).

Matte o lillhussarna gick och sov. Husse mekade.


Lördag morgon. Husse gick upp först och mekade... Då kom en vänlig själ som hade hört att vi behövde låna ett kåpglas! Yes! Vi fick låna ett! Eloge till honom! Motorcykeln komplett. Startades... Kopplingen funkade inte! Husse (och en annan husse) mekade isär kopplingen. Ihop igen. Funkar! Då var det dags för race 2. Lillebror kände sig lite krasslig (smittad av storebror och husse) och stod därför över förmiddagens warm-up. "Orkar du verkligen köra racet?" sa matte o husse. "Visst! Självklart!" tyckte lillebror...


Så blev det race igen! Båda fick en jättebra start!

(De är de två suddiga svartvita som ligger först)

Lillebror fick bästa starten! Kom iväg i täten, storebror strax därefter. Storebror körde om lillebror i första böjen, men så kom också norrmännen... Storebror halkade så småningom ned till en fjärdeplats. Men det är bra nog! Hängde på varv efter varv! Så började varvningarna när de kör om de långsammare förarna. Storebror tar en rövare och kör om på utsidan, då det plötsligt inte finns nån asfalt kvar! Ut i sanden och omkull! IGEN! Matte och husse såg från läktaren hur arg och besviken han blev. Men matte och husse blev lugnade - hellre arg än skadad!

Lillebror kämpade på..., men matte och husse såg hur han slog ned på farten. "Nu mår han inte bra!" sa de. Han gick i mål som nia. När han kommit in hade febern satt in! Klokt att slå av på farten. Men ändå, nia! Suveränt kämpat!


Storebror sur som ättika. Motorcykeln kraschad igen. (Men kåpglaset var helt! Och kunde lämnas tillbaka efter en tvätt) Lasta in allt och åka hem. Husse jättetrött. Matte körde 8 timmar. Hur kan det vara lika många seega uppförsbackar på hemvägen? Blev jättetrött. Cutie och jag sov.

Kom hem vid 01.30 Gå o sova. Upp o jobba nästa dag (för människorna). Cutie och jag vilade.


Det är kul med roadracing!!!


(Storebror kom över besvikelsen, no big deal, kommer igen nästa gång! Dessutom kan han glädja sig åt att han satte snabbaste tiden av svenskarna... 1.14.59 Och lillebror, stadig som en klippa, tog hem en pokal! Och inte minst hade de trevligt och kul större delen av tiden!)


Tack till alla trevliga människor (och konkurrenter) som hjälper till med mekande och reservdelar och allt annat!


Mer om resultat osv finns på KLD-racing.


Nästa race: 6-7 sept. i Karlskoga

Ovido - Quiz & Flashcards